Onze legvoorwaarden

Lees hier waar je rekening mee moet houden als wij komen.

 • Alvorens wij bij u de uitgekozen vloer komen leggen, schuren, onderhouden of egaliseren, is het noodzakelijk dat de betreffende ruimte volledig leeg zijn en opgeruimd. 
   
 • Bij legwerkzaamheden dient de oude vloerbedekking (parket, laminaat, tapijt) verwijderd te zijn. Ook achtergebleven lijm- of betonresten moeten verwijderd worden. Daarnaast dienen grote hoogteverschillen of gaten in de vloer uit- en opgevuld zijn. Dit wil zeggen dat de vloer vlak of geëgaliseerd moet zijn om een zo egaal mogelijk eindresultaat te krijgen. Wij kunnen dit ook uitvoeren natuurlijk, hier kunnen wel kosten aan verbonden zijn. 
   
 • Heeft u gekozen voor nieuwe plinten (deklijst, MDF-plint, overzetplint) dan is het noodzakelijk om de bestaande (bouw)plinten te verwijderen op de plaatsen waar nieuwe plinten worden geplaatst. Bij het plaatsen van nieuwe hoge MDF-plinten, is het aan te raden dat de muren zo glad mogelijk zijn om de overgang tussen de plinten zo minimaal te laten zijn. Buitenhoeken worden in verstek geplaatst. De plinten zijn voorgelakt in een gekozen RAL kleur, en worden door ons afgekit. Het eventueel bijwerken of schilderen van deze plinten kunt u naderhand zelf uitvoeren. 
   
 • Wij adviseren om eerst alle eventuele overige werkzaamheden te verrichten alvorens wij de werkzaamheden komen uitvoeren. (keuken plaatsen, stucwerk, behang- en schilderwerk) De ervaring leert dat wanneer er, ondanks onze zorgvuldige schuur- en legmethoden, toch een kleine beschadiging aan bijvoorbeeld schilderwerk mocht ontstaan, deze relatief makkelijker is te herstellen, dan wanneer achteraf uw vloer hersteld moet worden. Ook voorkomt u zo het leggen van stucloop en blijft de vloer ademen. 
   
 • De vochtigheidsgraad in de ruimte waar de vloer gelegd wordt, moet tussen de 50% en 65% liggen. Ook na het leggen van de vloer is het wenselijk dat deze waarden aangehouden worden. Nieuwbouwhuizen kunt u voorafgaand aan de werkzaamheden goed ventileren en verwarmen om eventuele vochtproblemen te voorkomen. Ook mag het in de te beleggen ruimtes niet te koud zijn. 
   
 • Worden de vloer geëgaliseerd? Dan dient de vloerverwarming uitgeschakeld te zijn 
 • Het aan één stuk doorleggen van een zwevende (laminaat)vloer, kan tot een lengte van ongeveer 9 meter. Bij langere afstanden wordt er een dilitatie strip/profiel tussen een ruimte of deur geplaatst. Indien u dit niet wenselijk vindt, is het doorleggen op geheel eigen risico. 
   
 • Bij het uitvoeren van een traprenovatie moet u de (schilder)werkzaamheden ruim voor aanvang van onze werkzaamheden uitvoeren 
   
 • Bij het uitvoeren van onze werkzaamheden dienen de ruimtes verwarmd te kunnen worden. Ook moet er degelijk stroom en verlichting aanwezig zijn. Gaan we ook naar boven?
  Dan dient er ook een normale trap aanwezig te zijn. 
   

  Moet er geëgaliseerd worden? Dan dient er ook een normale water kraan aanwezig te zijn.
   

Bezoek onze showroom

Laat je vrijblijvend adviseren over de vloer die aansluit bij jouw persoonlijke wensen en woonstijl.

Locatie showroom

Morsestraat 2C
3846 CW Harderwijk

Actuele openingstijden
Maandag: op afspraak
Dinsdag: op afspraak
Woensdag: op afspraak
Donderdag: op afspraak
Vrijdag van 13:00 – 17:00 
Zaterdag: 13:00 – 16:00
Zondag: gesloten

Beoordeeld met een 4.9 uit 5.0

Iets waar wij heel trots op zijn. Lees hier alle 60+ beoordelingen.